Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výzva na darovanie krvi

Dátum: 02.11.2020
Autor: Jana Vedejová
Počet videní: 985
Výzva na darovanie krvi

Slovenský Červený kríž (SČK) vyzýva ľudí, aby išli darovať krv aj počas pandémie.

 

Slovenský Červený kríž počas trvania kampane Študentská kvapka krvi opäť vyzýva ľudí, ktorí sa cítia zdraví, aby išli darovať krv. Hoci boli mobilné odbery krvi v celej krajine zrušené, krv je stále možné darovať na odberových pracoviskách Národnej transfúznej služby SR a na hematologicko-transfúznych oddeleniach nemocníc.
SČK prosí tých, ktorí môžu darovať krv, aby tak urobili aj počas pandémie. Na darovanú krv sú ľudia odkázaní aj v tomto náročnom období a neubúda ich. Ak môžete, kontaktujte najbližšie odberové miesto a dohodnite si konkrétny dátum a čas, kedy môžete krv darovať. SČK prosí tiež o trpezlivosť – je možné, že najbližší voľný termín bude až o niekoľko dní.

Viac informácií sa dozviete na stránkach Študentská kvapka krvi Darovanie krvi počas epidémie COVID-19.

 

Podobnú výzvu vydal Národný onkologický ústav, ktorý má nedostatok krvi pre svojich pacientov.

Po odbere je potrebné ústavu oznámiť meno pacienta, krvnú skupinu a číslo odberu: telefonicky, prostredníctvom sms, mms, resp. mailom na adresu milota.hlavata@nou.sk alebo silvia.nejedlikova@nou.sk.

 

Zdroj: Slovenský Červený kríž; Národný onkologický ústav

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.