Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Je frekvencia odvážania separovaného vrecového odpadu dostatočná?

GALÉRIA VIDEO
Dátum: 28.01.2021
Autor: Devínska Nová Ves
Počet videní: 1600
Je frekvencia odvážania separovaného vrecového odpadu dostatočná?

Reflektujeme na nespokojnosť Devínskonovovešťanov.

Zrušenie verejných zberných hniezd prinieslo zvýšenie čistoty na verejných priestranstvách a zber čistejšej suroviny, čo prinieslo vyššiu úroveň recyklácie.

Snímka_3

zdroj: Magistrát

Letáky o plánovanom zvoze separovaného odpadu pre rok 2021 OLO do domácností roznášalo v decembri minulého roku, plán zvozu je aj na našej web stránke, na stránke OLO a aj na stránke Magistrátu.

Vrecia na triedený odpad dodala spoločnosť OLO na obdobie jedného roka, v prípade potreby si vrecia môžete zadovážiť priamo od spoločnosti OLO.

Magistrát v novembri minulého roku spravil prieskum spokojnosti obyvateľov s pilotným projektom zavedenia vrecového zberu separovaného odpadu. Za Devínsku Novú Ves  bolo v rámci prieskumu oslovených  75 domácností. Medzi návrhy na vylepšenie zberu až 28,8 % respondentov uviedlo zvýšenie frekvencie zvozu odpadu. Magistrát v druhej etape zvýšil zvoz v letných mesiacoch na 2 x mesačne. 

MČ Ba-DNV vyhodnotila túto zmenu za nedostačujúcu a spustila Anketu k frekvencii zberu separovaného odpadu z rodinných domov, do ktorej sa môžete zapojiť do 31. 1. 2021. Výsledky ankety bude starosta Dárius Krajčír prezentovať na najbližšom zasadnutí mestskej rady, miestneho zastupiteľstva a na príslušnom oddelení Magistrátu Bratislavy.

Viac sa dozviete z reportáže DTV, od redaktorky Lucii Stankovskej Fričovej, ktorá sa rozprávala  s hovorkyňou magistrátu Mgr. Katarínou Rajčanovou a starostom Dáriusom Krajčírom.

_HMH0244

Zároveň dávame do pozornosti fotografie z dnešného monitoringu v uliciach Devínskej Novej Vsi.

 

 

 

 

 

 

 

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.