Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výzva na vykonanie preventívnej jesennej deratizácie

SÚBOR
Dátum: 20.09.2023
Autor: Veronika Mrvová
Počet videní: 717
3 min. čítania
Výzva na vykonanie preventívnej jesennej deratizácie

v bratislavskom samosprávnom kraji od 1.10 do 30.11. 2023

Miestny úrad Bratislava-Devínska Nová Ves oznamuje, že v dňoch 01.10.2023 – 31.10.2023 bude v Devínskej Novej Vsi vykonaná pravidelná jesenná deratizácia verejných priestranstiev a budov vo vlastníctve a správe MČ Bratislava-Devínska Nová Ves. Upozorňujeme týmto občanov, aby zvýšili opatrnosť pri dohľade nad hrajúcimi sa deťmi a pri venčení psíkov, aby nedošlo k nežiaducemu kontaktu s jedovatou látkou.

Podľa zákona Regionálny úrad verejného zdravotníctva hlavné mesto so sídlom v Bratislave týmto vyzýva všetky fyzické osoby - občania, fyzické osoby - podnikatelia, právnické osoby i obce na vykonanie celoplošnej jesennej deratizácie (regulácia živočíšnych škodcov) na území všetkých obcí Bratislavského samosprávneho kraja v období od 01.10.2023 do 30.11.2023.

Obce

Vykonávajú deratizáciu v objektoch a na verejných priestranstvách v správe alebo vlastníctve obcí. Verejné priestranstvá v Devínskej Novej Vsi budú riešené 01.10.2023 až 31.10.2023.

Fyzické osoby - podnikatelia a právnické osoby

Vykonávajú deratizáciu v ich alebo nimi spravovaných objektoch, kanalizačných a kolektorových rozvodoch a areáloch určených na podnikanie a bývanie, vrátane objektov školských, zdravotníckych, športovo-rekreačných a polyfunkčných domoc, administratívnych budov, skladov i skládok odpadov. Fyzické osoby vykonajú deratizáciu prostredníctvom oprávnených firiem disponujúcich odbornou spôsobilosťou na vykonanie činnosti: regulácia živočíšnych škodcov prípravkami určených na profesionálne použitie. 

Fyzické osoby - občania

Vykonajú deratizáciu na pozemkoch a v objektoch využívaných na chov hospodárskych zvierat a v prípade známok výskytu hlodavcov aj v pivničných a prízemných priestoroch rodinných domov a objektov určených na bývanie. Fyzické osoby - občania deratizáciu môžu vykonať aj svojpomocne v obchodnej sieti dostupnými biocídnymi prípravkami v malospotrebiteľských baleniach, ktoré sú určené a schválené na predmetný účel.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Jesenná deratizácia 2023, RUVZ Veľkosť: 192.6 kB Formát: pdf Dátum: 20.9.2023

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.