Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

572 rokov od prvej písomnej zmienky

Počet videní: 479
2 min. čítania
572 rokov od prvej písomnej zmienky

Každý z nás obyvateľov zohráva dôležitú úlohu v tom, že naša mestská časť je tým, čím je - miestom, ktoré všetci s hrdosťou nazývame domovom.

Oslava DŇA OBCE DEVÍNSKEJ NOVEJ VSI
572 ROKOV od prvej písomnej zmienky

Milí obyvatelia a priatelia Devínskej Novej Vsi,

dnešný deň je dňom hrdosti, pretože si pripomíname prvú písomnú zmienku Devínskej Novej Vsi. Je to čas, keď sa môžeme zamyslieť nad našou spoločnou históriou, oceniť našu rozmanitú lokálnu kultúru a tešiť sa na lepšiu budúcnosť.

Vedeli ste, že prvá dokumentovaná zmienka Devínskej Novej Vsi bola napísaná 10. 10. 1451? Miestny historik PhDr. Jozef Klačka tento dokument objavil v roku 1995 v archíve mesta Bratislavy. Jedná sa o ďakovný list uhorského gubernátora Jána Hunadyho obyvateľom mesta Bratislava za to, že zostali verní mestu a že sa rozhodli brániť pred lúpežnými vojskami, ktoré táborili okolo mesta.

Naši ľudia, naše tradície a naše úspechy formujú Devínsku Novú Ves ako mestskú časť Bratislavy do podoby živej komunity, ktorou je dnes.

Každý z nás obyvateľov zohráva dôležitú úlohu v tom, že naša mestská časť je tým, čím je - miestom, ktoré všetci s hrdosťou nazývame domovom.

Dnes oslavujeme našu minulosť. Prijmime výzvy a príležitosti, ktoré sú pred nami, a pokračujme v spolupráci, aby sme Devínsku Novú Ves urobili lepšou.

Ďakujem vám, že ste súčasťou príbehu DNV. Šťastný DEŇ OBCE a na ďalšie roky nám všetkým želám pokrok, jednotu a prosperitu,

So srdečným pozdravom,
Dárius Krajčír
Váš starosta

#Deňobce #devinskanovaves #572rokov #1451-2023

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.