Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výluka medzištátnej linky Bratislava hl. st. - Marchegg - Wien Hbf

Dátum: 01.03.2024
Autor: Veronika Mrvová
Počet videní: 968
2 min. čítania
Výluka medzištátnej linky Bratislava hl. st. - Marchegg - Wien Hbf

Od 4. marca až do decembra 

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) informuje, že od pondelka 4. marca 2024do pravdepodobne polovice decembra 2024 bude prebiehať rekonštrukcia trate Devínska Nová Ves - Marchegg (Rakúsko)

Využite alternatívne spoje do Viedne 

Viedne sa nevzdávajte - diaľkové vlaky vás tam dovezú napriek výluke:

  • InterCity IC 44/45 linky Košice – Wien Hbf.:
    • už od 10. decembra 2023 je pravidelná komerčná linka z Viedne do Košíc a späť ešte rýchlejšia. Kým pri IC 44 z Košíc do Viedne došlo ku skráteniu doby cestovania o 32 minút (cesta trvá po novom 5 hodín a 50 minút), pri IC 45, ktoré jazdí opačným smerom, sa skrátilo cestovanie o 46 minút (cestuje sa po novom 5 hodín a 45 minút),
    • vlaky v hlavnom meste zastavujú v staniciach Bratislava-Petržalka, Bratislava-Nové Mesto a Bratislava predmestie (už nie v stanici Bratislava hl. st.),
    • cestujúci, ktorí plánujú vyraziť z hlavnej stanice v Bratislave, môžu využiť linku mestskej hromadnej dopravy číslo 93 a N 93 medzi železničnými stanicami Bratislava hlavná stanica a Bratislava-Petržalka, pri kontrole lístkov revízorom stačí predložiť cestovný doklad na vlak.
  • Railjet xpress RJX 160/167 (Bratislava hl. st. – Zürich HB).

Alternatívna ponuka cestovania:

  1. Vlaky z Petržalky do Viedne každú hodinu, v špičke každých 30 minút: Linka REX vás rýchlo a pohodlne dopraví do Viedne cez Kittsee.
  2. MHD pre držiteľov medzištátnych cestovných dokladov: Cestujte linkami 93 a N 93 medzi hlavnou stanicou a Petržalkou a predložte pri kontrole cestovný doklad na vlak.
  3. Autobusy pre Marchegg a okolie: Náhradná autobusová doprava vás dovezie do Marcheggu podľa cestovného poriadku na webe ZSSK – ZSSK | Výluky. V autobusoch platia bežné medzištátne cestovné lístky.