Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Železná opona zo sedla bicykla - cyklovýlet

Dátum: 04.07.2023
Autor: Veronika Mrvová
Počet videní: 1090
2 min. čítania
Železná opona zo sedla bicykla - cyklovýlet

S pod Cyklomosta slobody

V nedeľu sa budete môcť vybrať s Bratislava Region Tourism na cyklovýlet Železná opona zo sedla bicykla. O výklad na cyklovýlete sa postará historik Peter Mikle, ktorého oblasťou záujmu je najmä činnosť Pohraničnej stráže na území Slovenska v rokoch 1948 - 1989. Vydáte sa tak po stopách železnej opony. Na bývalých signalizačných pohraničiarskych cestách uvidíte posledné existujúce stopy komunistickej totality a zažijete osviežujúcu lužnú prírodu. 

  • Kedy: 9. júla 2023 o 10.00 h
  • Kde: pod Cyklomostom slobody
  • vstup: bezplatne

Trasa povedie od Cyklomosta Slobody až k cyklomostu VysoMarch. Celá dĺžka trasy je 11,8 km. Na tejto trase si prezriete Pamätník obetiam železnej opony pod Cyklomostom slobody, vodnú nádrž Mlynská - "Rybník", ktorý bol často využívaný pri ilegálnych prechodoch, stanovisko pohraničnej stráže so špeciálnym zariadením na vykoľajenie vlaku, železničnú zastávku Devínske jazero, ktorá bola využívaná na pozorovanie hranice "turistami", sídlo 7. roty PS Devínske jazero a zakázané pásmo, kde sa teraz nachádza VysoMarch. 

9025c02ebb41aa80c362f85d4756d820_gallery

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.